Aanbod individuele ergotherapie

 

Doelgroep

 • Personen die fysieke achteruitgang ondervinden en zo lang mogelijk zelfstandig wensen te blijven.

 • Personen met klachten zoals ouderdomverschijnselen, vermoeidheid, evenwichtsproblemen, immobiliteit, visuele/auditieve problematiek,... die moeilijkheden ervaren bij het uitvoeren van activiteiten.

 • Personen die advies wensen over ergonomie, valpreventie, pijnklachten/ vermoeidheid voorkomen, hulpmiddelen en woningaanpassingen. Advies kan in elke mogelijke situatie gegeven worden: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen, op een hobby,...

Aanbod

 

Dit is natuurlijk steeds afhankelijk van de vraag die gesteld wordt.  Ik ben vooral bezig met beweging en het uitvoeren van dagelijkse handelingen.

Zonder terugbetaling:

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek klaar ik je vragen, noden en doelen uit. Ik ga na wat ik voor jou kan betekenen. Als je nadien met een begeleiding wenst te starten, plan ik een eerste adviessessie in.

Tijdens dit advies geef ik informatie omtrent mogelijke aanpassingen, hulpmiddelen, oefeningen,...

Nadien kan je zelf bepalen of je graag verdere begeleiding wenst omtrent de uitvoering van de aanpassingen, het leren werken van hulpmiddelen, training van bepaalde vaardigheden, het uitvoeren van de oefeningen, begeleiding bij activiteiten,...

Met terugbetaling:

Als je recht hebt op terugbetaling omwille van een gevolgd revalidatieprogramma, zijn de mogelijke ergotherapeutische interventies wel op voorhand vastgelegd. Zo zal er op het moment van kennismaking ook een observatiebilan opgemaakt worden. Dit is wel betalend.

Doorgaans houdt een training volgende aspecten in:

 1. Observatie

 2. Oefensessies

 3. Extra leersessies of bijkomend advies, informatie en eventueel doorverwijzingen

 4. Eindverslag

Prijs

Let op, in de meeste gevallen is terugbetaling niet mogelijk!

Zonder terugbetaling:

 • Een kennismakingsgesprek is gratis. Dit kan telefonisch of aan huis (aan huis is een vervoerskost mogelijk).

 • 45 euro voor een eerste afspraak (adviesgesprek).

 • Bij volgende afspraken, is de prijs afhankelijk van de soort en duur van de begeleiding (prijs tussen de 20 en 45 euro per sessie).

 • Vervoerskost indien meer dan 10km van mijn praktijkadres: 50 cent per km

Met terugbetaling:

Er zijn twee situaties waarin je mogelijk recht hebt op terugbetaling:

 • Bij sommige mutualiteiten kan je via een aanvullende verzekering een eenmalige tussenkomst voor een adviesgesprek krijgen. Doe hiervoor navraag bij je mutualiteit. 

 • Indien u minder dan 6 maanden geleden in een erkend revalidatiecentrum een volledig programma gevolgd hebt en een voorschrift hebt van de revalidatiearts, kan u mogelijks genieten van terugbetaling. Informatie over de voorwaarde en procedure in volgend PDF document:

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com