• KaDee

'Gezonde voeding'. Wat is dat nu juist?

Er kan zoveel gezegd worden over voeding. Als je op het internet zoekt, zal je heel veel tegenstrijdigheden vinden. Dieet hier, dieet daar,... maar wat is nu echt nuttige informatie?


Het is waar dat voeding 80% bepaald hoe je je voelt en hoe je lichaamssamenstelling is. Als je wil vermageren, spiermassa bij krijgen, meer energie hebben,... dan is het in elk geval belangrijk je voeding eens onder de loep te nemen.


Zelf was ik hier weinig mee bezig, maar ben nu toch de uitdaging aangegaan 21 dagen volledig te focussen op gezonde voeding en beweging. Maar wat is dat nu 'gezonde voeding'. Ik heb hierover een korte samenvatting gemaakt. Hieronder de, volgens mij, belangrijkste punten:


  • Leer op een andere manier naar gezonde voeding kijken. Denk niet 'wat mag ik niet eten', maar denk 'wat heeft mijn lichaam nodig'.

  • Je lichaam heeft eiwitten, meervoudige koolhydraten en onverzadigde vetzuren nodig. Beperk je in toegevoegde suikers en verzadigde vetzuren.

  • Als je zorgt dat je lichaam voldaan is, zal je geen 'cravings' ervaren in ongezonde voedingsmiddelen.

  • Zelf ben ik geen voorstander van diëten, maar wel van een levensstijlaanpassing. Deze laatste zorgt in tegenstelling tot diëten, tot een blijvend resultaat.

  • Als je 80% van de tijd zorgt voor een evenwichtige maaltijd, kan je 20% eens eten wat je zelf lekker vindt.

  • Zorg dat je geen te grote porties eet, want dan kan het zijn dat je te veel calorieën binnenkrijgt.

  • Bewegen zorgt voor het verbruik van calorieën en zal dus zeker ook belangrijk zijn als je wilt vermageren of sterker worden.

  • Ik hou nu 21 dagen vol om eens zonder toegevoegde suikers te eten. Het is wetenschappelijk bewezen, dat als je iets 21 dagen volhoudt. Je de verandering veel gemakkelijker zal aanhouden.


Je kan mijn document over 'de kracht van voeding' nagaan op: www.beweegzondergrenzen.com/bijlage

Neem zeker een kijkje op gezondleven.be.


Indien meer vragen, mag je zeker contact met me opnemen.15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com