• KaDee

Het verschil en de gelijkenissen tussen pilates en yoga

Yoga

Yoga is een hindoeïstische filosofie die 5000 jaar geleden ontstond in Azië . Het is bedoeld om geest, gevoel en lichaam te beheersen en om opgebouwde spanning te verminderen door middel van meditatie. Er zijn vormen die meer focussen op ademhalingstechnieken en lichaamshoudingen. Er zijn veel statische houdingen en meditatievormen. Vooral flexibiliteit en stabiliteit zijn hierbij belangrijk.

Pilates

Pilates is ontstaan als onderdeel van een revalidatieprogramma voor soldaten en is dus veel later ontstaan dan yoga. De oefeningen blijken goed voor mensen met blessures en andere ongemakken. Bij pilates draait het vooral rond kracht en evenwicht. De houding, stabiliteit en algehele fitheid worden verbeterd. Het gaat hierbij minder over het spirituele en meer over het fysieke.

Gelijkenissen

Zowel yoga als pilates worden beschouwd als activiteit met een lage intensiteit en lage impact. Het brengt je lichaam in betere vorm en zorgt voor meer kracht en stabiliteit. De ademhaling is essentieel bij deze weerstandtrainingen. In beide worden zowel lichaam als geest getraind. Het kan ook beide als therapie dienen bijvoorbeeld bij blessures.

Ik heb gemerkt dat Pilates meer bij mijn persoon past. Het mediteren is minder mijn ding en ik word rustig van het uitvoeren van een fysieke activiteit. Door pilates te volgen verbeter ik mijn spierkracht en flexibiliteit.

Ik merk een zichtbare verbetering in mijn houding. Daardoor kies ik ervoor enkele pilateshoudingen te integreren in mijn groepsles Functional Fit.

Aangezien Yoga minder mijn ding is, maar veel mensen hier toch bij gebaad kunnen zijn, zal ik voor een goede doorverwijzing zorgen.

Bronnen:

Pilateslessen.be

Facebook T-line allied haelth & pilates

HLN.be

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com