• KaDee

Nieuwe uitdaging: functional trainer in wording

Bijgewerkt: 1 mei 2019

Zoals in mijn bio vermeld, ben ik bezig met het postgraduaat functional training. Deze opleiding ben ik gestart omwille van mijn interesse in de anatomie van het menselijk lichaam en de invloed van bewegingen hierop. Bewegen speelt immers een cruciale rol in het uitvoeren van taken. Als personen bepaalde bewegingen niet meer kunnen uitvoeren, heeft dit een grote invloed op hun welbevinden en zelfstandigheid.


Een functional trainer zal aan de hand van verschillende screeningstesten, bevragingen en observaties nagaan waar de nood van een cliënt ligt. Stabiliteit, mobiliteit, lichaamshouding, moeilijkheden, interesses,... worden onder de loep genomen. Samen met de cliënt zal een oefenplan uitgewerkt worden om zo een bepaald doel te bereiken. De trainer stelt het behandelingsplan bij indien nodig en motiveert de cliënt doorheen het proces. Door het kiezen van de juiste oefeningen voor bepaalde spiergroepen wordt de training 'functioneel'.Ik hoop de kennis, die ik vanuit dit postgraduaat opdoe, te combineren met mijn kennis als ergotherapeut. Het is mijn doel om personen die belemmerd worden in het bewegen als coach en als therapeut bij te kunnen staan.


Meer informatie over functional training en de opleiding die ik volg, vind je op volgende link: http://functionaltraining.be/ft.html

Bron afbeelding:https://www.fix.com/blog/all-about-functional-fitness/


91 keer bekeken0 reacties

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com