• KaDee

Ook ik heb soms een uitdaging nodig!

Ik ben zelf graag sportief bezig, maar door de chaos van de dagen kom ik er soms ook niet toe. Na een vermoeiende werkdag, waar ik met gemak de 15 000 stappen haal, is het niet altijd evident om toch te gaan sporten. Daarnaast heb ik wisselende werktijden, zowel overdag, avonden, nachten als weekends. Ik kan dus weinig afspreken met iemand om samen te gaan sporten of deel nemen aan de trainingen van de club. Alleen sporten is niet zo mijn ding. Daarnaast heb ik gemakkelijk last van mijn luchtwegen. Na twee eerdere longontstekingen is het duidelijk dat dit een zwak punt is. Ik moet mijn lichaam dus goed aanvoelen en ook rust durven nemen.

Om me aan te moedigen, kies ik een doel uit zodat ik hierna toe kan werken zonder het te kunnen uitstellen. Het doel dat ik gekozen heb, past volledig in het concept 'beweeg zonder grenzen'!

De uitdaging: Think pink bike challenge Londen-Gent.

Een fietstocht van 400km van Londen naar Gent die in 4 dagen gereden wordt. Niet competitief, maar een aangename rit om nieuwe mensen te leren kennen en het goede doel te sponseren.

Er nemen heel wat mensen mee met elk een diverse actergrond: getraind, beginner, mensen die kennissen veloren hebben aan kanker, mensen die zelf kanker overwonnen hebben,... Ik kijk ernaar uit om de mensen die hieraan deel nemen te leren kennen. Wat zorgt ervoor dat ze deze uitdaging willen aangaan? Hoe hebben ze 'kanker' ervaren? Het is een verschrikkelijk onderwerp om bij stil te staan, maar door bewegen kan er op een andere manier over gepraat worden.

Om deel te nemen aan de fietstocht zamelt elke deelnemer minstens 750 euro in om Think-Pink te steunen. Think-Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. Think-Pink heeft vier centrale doelstellingen:

* Informeren

* Sensibiliseren

* Financieren van wetenschappelijk onderzoek

* Financieren van zorg- en nazorgprojecten

Think-Pink heeft drie fondsen om die doelstellingen te bereiken. Via het Geef om Haar Fonds kan Think-Pink vrouwen helpen bij de aankoop van een pruik. Het Share your Care Fonds is er om via een klein gebaar of een teken van steun het leven met of na borstkanker wat gemakkelijker te maken. Via het SMART Fonds financiert Think-Pink innovatief wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes op het vlak van opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker.

Een leerrijk, uitdagend, sportief en sociaal doel dus. Ik heb er al volledig zin in!

https://www.think-pink.be/nl/acties/e/e/33074

33 keer bekeken0 reacties

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com