• KaDee

Het belang van een screening

Een screening geeft weer op welk niveau je je op het moment bevindt. Dit kan gaan op vlak van uithouding, houding, behendigheid, kracht, evenwicht, stabiliteit, hartslag, mobiliteit,...

Door een screening uit te voeren leer je meer over je eigen vermogen en op welke manier je kan verbeteren. Je coach leert je werkpunten, maar ook je mogenlijkheden kennen. Op die manier kan een individueel plan van aanpak opgesteld worden die vollledig aangepast is aan je behoeften. Door de screening kunnen doelstellingen gesteld worden. Op het eind van het trainingsproces kan, door het uitvoeren van dezelfde screening, de effectiviteit van de training nagegaan worden

Je moet dus niet getraind zijn om een eerste screening uit te voeren.

Voor een opdracht van mijn opleiding nam ik drie soorten screenings af van enkele kenissen. Zij hebben allemaal een totaal andere achtergrond (in dit geval: iemand die sportief bezig is maar last kan hebben van hoofd- en nekpijn/iemand die enkele maanden geleden bevallen is/ een occasionele sporter die momenteel last heeft van de knie en heup/ een occadionele sporter zonder last/ iemand met overgewicht/ iemand die instabiliteit ondervindt in bekken, knieën en enkels). Het was dus interessant om de verschillen te ontdekken tussen de verschillende personen.

De screenings die afgenomen werden waren enkele houdingstesten, de illios agility test en de queens college test.

Zelf heb ik onlangs een medische screening ondergaan in het ziekenhuis van Vilvoorde. Door die screening kan ik nu gerichter gaan trainen.

Daarnaast deed ik ook een screening om de juiste loopschoenen te kiezen. Ook hierdoor weet ik waarop ik moet gaan letten qua loophouding, pasfrequentie,... Aangezien ik jaarlijks nieuwe schoenen aankoop, kan ik dus mijn proces opvolgen.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com