• KaDee

Wandelen, een ideale manier om te bewegen


Je hoeft niet altijd intensief bezig te zijn om de voordelen van sport te ontdekken. Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Het is veilig aangezien de kans op blessures minimaal is. Het is namelijk een natuurlijke beweging die de gewrichten minimaal belast.


Enkele voordelen:

- dagelijks een halfuur buiten wandelen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je geest,

- wandelen verbetert de conditie van je hart en bloedvaten. Je cholesterol en bloeddruk zal verlagen,

- door te wandelen krijg je sterkere spieren. In eerste instantie in je kuiten,

- het gevoel van fitheid, maakt je mentaal sterker,

- de kans op botontkalking neemt af,

- je gewrichten blijven soepel,

- wandelen kan je volledig aanpassen aan je individueel niveau en je behoeften,

- het is gratis en je doet het waar en wanneer je zelf wilt.


Tijdens het wandelen is het belangrijk je houding recht te houden en de schouders ontspannen. Dit voorkomt een pijnlijke rug. Beweeg je armen mee, dit zorgt dat de spieren in de armen en romp mee getraind worden en je krachtiger kan stappen. Als je een halfuur per week wandelt, zal je al een groot verschil voelen. Wil je het wandelen een niveau hoger krikken, kan je het tempo en de afstand verhogen of werken met interval (soms even sneller en dan weer even trager). Let op, bouw steeds geleidelijk aan op!


Voor de mensen die denken dat wandelen saai is: maak er zelf iets leuks van! Zoek goed gezelschap van iemand met hetzelfde doel, neem je hond mee, wandel ergens naartoe (bv naar de winkel,...), stel uitdagingen voorop,... Komaan! Ga ervoor!


Dit weekend heb ik zelf de positieve eigenschappen van het wandelen mogen ontdekken. Ik trok samen met mijn vriend en hond naar de Eifelstreek in Duitsland. Daar genoot ik van drie dagen wandelen, elke dag een andere plek en een andere intensiteit. Mijn gedachten even op een rijtje en gewoon genieten van de fysieke uitdaging en de prachtige natuur.


Info van: https://gezond.be/de-voordelen-van-wandelen-voor-je-gezondheid/ en https://www.gezondheidsnet.nl/wandelen/zo-gezond-is-wandelen

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com