• KaDee

Zwemmen voor G sporters: Boas vzw

Vandaag ga ik eens een les meevolgen van de zwemclub Boas vzw. Ik leerde deze club via facebook kennen en kwam te weten dat zij ook in Meise een groep hadden. Fantastisch voor mij dus!

Boas is een zwemclub waar iedere persoon met een beperking die gemotiveerd is om te zwemmen, terecht kan. Het is een zwemclub die zowel zwemmers met een fysieke als mentale beperking toelaten.

Vandaag vloog ik letterlijk en figuurlijk mee in het zwembad. Ze zoeken immers meer trainers die als vrijwillger willen meewerken. Vandaag stond de trainer er even alleen voor en mocht ik meteen mee aan de slag.

Er zijn twee groepen: de beginnende zwemmers en de gevorderde. De groep beginners, waar ik mocht meehelpen, waren vooral kinderen en jongeren met autisme en mentale moeilijkheden. De meesten van deze groep hebben nood aan 1 op 1 begeleiding omwille van hun concentratie en communicatiemoeilijkheden. We zullen bij hen aan de slag gaan met pictogrammen en foto's.

In de groep met gevorderde zitten personen die de opdrachten gemakkelijker kunnen begrijpen, maar vooral fysiek een uitdaging ondervinden.

Ik voel me volledig uitgedaagd om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan!

Meer informatie over deze organisatie vind je op www.boasvzw.be

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Kelly Debusschere

Barbierstraat 59

1861 Wolvertem

beweegzondergrenzen@gmail.com

0475/22.00.01

Rekeningnr: BE69 7340 4832 2678

Ondernemingsnr: BE07 4594 8905

Rizivnr: 6-51635-11-650 

©2019 by Beweegzondergrenzen. Proudly created with Wix.com